HORGÁSZ EGYESÜLET

2008.03.04

Előzmények

Miért is létesült víztározó többek közt Perőcsényben ? Egyszerűen azért, mert az akkori országvezetésünk a Bős-Nagymaros-i vízlépcső megvalósítását tűzte ki célul, ehhez kapcsolódott volna ez a víztározó is, hasonlóan a Nagybörzsöny-i víztározó megépítésével egyetemben.A vízlépcső nem épült meg, a mesterséges víztározók viszont elkészültek és hasznosításuk megkezdődött.

A perőcsényi mezőgazdasági szövetkezet kezelésében lévő földterületeken gát épült. A terület a részaránytulajdonosok -szövetkezeti tagok kezében volt.A szövetkezet a megépülést követően hasznosítani akarta a víztározót, ennek szellemében 1995.február 25-én alakuló gyűlésen kimondta a Perőcsényi Mezőgazdasági Szövetkezet Horgász Egyesületének megalakulását.Az akkori elnök, Pásztor Imre úr bejelentette , hogy 36 belépési nyilatkozatot kapott ,akikkel az adott napon közgyűlés keretében megalakították a Horgász Egyesületet.

Egyhangú szavazással elfogadásra került változtatás nélkül az Egyesület Alapszabálya.Ezt követően a vezetők kerültek megválasztásra,így:Elnöknek Megyes Ferencet választották, jegyzőnek pedig Varga Lászlót.Vezetőségi tagoknak Tóth Erikát, Győrik Zoltánt és ifj.Fidel Sándort szavazta meg az alakuló gyűlés.Ekkor megalakult a Felügyelő bizottság is, Pertl József,Sebestyén István és Sági János tagokkal.A Fegyelmi bizottságba pedig Tóth Lajos, Dr.Sági Lajos és Darányi László került beválasztásra.Horgászmesternek Fodor Istvánt szavazta meg az alakuló ülés.A taggyűlés még Sport -és Versenybizottságot is létrehozott, Sziráki József, Sóla János és Varga Vilmosné tagokkal.A taggyűlés meghatározta az 1995 évi halasítási hozzájárulás mértékét 5000 Ft befizetésben, az éves tagdíjat pedig 1200 Ft összegben .Az éves társadalmi munkanapok számát 4 napban, vagy 4000 Ft egyszeri befizetésben rendelte el.A hivatalos alakuló ülésen készült jegyzőkönyvet Sebestyén István ,Molnár Vilmos jegyzőkönyvhitelesítők látták el kézjegyükkel, illetve Megyes Ferenc elnök írta alá.

Folyt.köv.

Nincs új bejegyzés.